Een bedrijfsfeestje in de buitenlucht? Hier zijn 4 tips!

Het organiseren van een bedrijfsfeest kan een uitdagende taak zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zich vermaakt en dat het evenement past bij de bedrijfscultuur. Een bedrijfsfeestje in de buitenlucht kan een leuke en ontspannen manier zijn om werknemers samen te brengen en de teamgeest te versterken. Hier zijn 4 tips voor het organiseren van een succesvol bedrijfsfeest in de buitenlucht.

Kies de juiste locatie

De locatie van het bedrijfsfeestje is cruciaal voor het succes van het evenement. Kies een locatie die geschikt is voor de grootte van de groep en de activiteiten die gepland staan. Een park of strand kan een leuke optie zijn voor een informeel feest, terwijl een gehuurde evenementenruimte een betere keuze kan zijn voor een meer formele gelegenheid. Zorg ervoor dat de locatie voldoende parkeergelegenheid heeft en gemakkelijk bereikbaar is voor alle werknemers. Als het bedrijfsfeestje gepland staat tijdens het warme weer, zorg er dan voor dat er voldoende schaduw is. Je kan bijvoorbeeld sailcloth tenten kopen om een mooie overdekte plek te creëren. 

Plan leuke activiteiten

Een bedrijfsfeestje in de buitenlucht biedt de mogelijkheid om leuke activiteiten te plannen die de teamgeest versterken en de werknemers helpen om elkaar buiten het werk beter te leren kennen. Overweeg activiteiten zoals volleybal, frisbee, of een speurtocht. Als het bedrijfsfeestje een meer formele gelegenheid is, kan een cocktailworkshop, wijnproeverij of barbecue een goede keuze zijn. Het is belangrijk om activiteiten te kiezen die passen bij de interesses van de werknemers en die iedereen kan deelnemen.

Voorzie voldoende eten en drinken

Een goed gevulde maag is essentieel voor een geslaagd bedrijfsfeestje. Zorg ervoor dat er voldoende eten en drinken voorzien is voor alle werknemers. Overweeg om een cateringservice in te huren of vraag de werknemers om elk een gerecht mee te brengen. Om dit handig in te richten kan je bijvoorbeeld een festivaltent neerzetten en daar alle eet- en drinkgelegenheden plaatsen. Als het bedrijfsfeestje gepland staat tijdens het warme weer, voorzie dan voldoende verfrissende dranken zoals water, frisdrank en sap. 

Zorg voor entertainment

Een bedrijfsfeest zonder entertainment kan snel saai worden. Zorg voor geschikte muziek die past bij de sfeer van het feestje. Als er ruimte is voor dansen, overweeg dan om een DJ in te huren of vraag een werknemer om zijn of haar DJ-vaardigheden te laten zien. Andere leuke entertainment opties zijn bijvoorbeeld karaoke, een vuurshow of een fotobooth. Het is belangrijk om entertainment te kiezen dat past bij de bedrijfscultuur en waarvan je weet dat de werknemers ervan zullen genieten.