Pakketdiensten in Nederland: welke pakketbezorgers zijn er?

blog pakketdiensten

Pakketbezorging is een integraal onderdeel van elke online winkel. Met name de keuze van de vervoerder is een doorslaggevende factor. Niet alleen het tarief heeft een grote impact, u moet er ook op vertrouwen dat de pakketkoerier het pakket correct afhandelt en een goede eerste indruk achterlaat bij uw klanten. Per postbedrijf zijn de bezorgers heel verschillend als je de reviews mag geloven van de postbedrijven.


Makkelijk je pakketten versturen? Gebruik Sendcloud

Sendcloud is het nummer 1 platform voor e-commerce ondernemers. Makkelijke integraties met Woocommerce, Shopify, Bol.com en nog veel meer. Versturen met alle pakketdiensten op één platform voor een voordelig tarief. Versturen met de grootste pakketdiensten van Nederland zoals PostNL, DHL, DPD en GLS.

Probeer Sendcloud GRATIS

 

Pakketbezorging in Nederland

Hoewel je de magazijnindeling en het orderpicken nog steeds zelf kunt beheren, leveren slechts enkele online retailers daadwerkelijk zelf pakketten aan klanten. Daarom werkt bijna elke webwinkel samen met pakketkoeriers. Het is dus een vaste kostenpost voor een webwinkel.

De vervoerder speelt een belangrijke rol in de klanttevredenheid. Grote retailers kunnen bijvoorbeeld door een groter verkoopvolume doorgaans sneller, lagere kosten en betere verpakkingen leveren. Kleinere spelers hebben echter steeds meer kansen door de komst van fullfilment centers en andere diensten. Zo kunnen ook de kleine webwinkels alsnog hun bestelling morgen nog leveren ook al is het ’s avonds laat.

Vandaag besteld morgen in huis belangrijk

Vandaag besteld morgen in huis leveren wordt steeds belangrijker om aan te bieden als webwinkel. Nieuwe webwinkels komen als padenstoelen uit de grond waardoor er dus steeds meer concurrentie ontstaat. In deze kan je als onderneming niet 4 dagen erover doen om een pakket te leveren. De consument wil het bestelde pakket de volgende dag al in huis hebben. Daarom hebben wij van Morgenbinnen.nl een lijst gemaakt met alle webwinkels die vandaag besteld is morgen in huis hebben. Door deze lijsten aan te bieden maken we het voor de consument steeds makkelijker om deze webwinkels te vinden.

Morgenbinnen.nl

Morgenbinnen.nl zet alle webshops die morgen leveren voor jou op een rijtje. Dit is erg handig zodat je niet zelf hoeft te zoeken op de website naar de leveringsvoorwaarden. Als jij om 23:00 nog een jurk nodig hebt, dan is Morgenbinnen.nl je redder in nood!

logo morgenbinnen.nl

Makkelijk je pakketten versturen? Gebruik Sendcloud

Sendcloud is het nummer 1 platform voor e-commerce ondernemers. Makkelijke integraties met Woocommerce, Shopify, Bol.com en nog veel meer. Versturen met alle pakketdiensten op één platform voor een voordelig tarief. Versturen met de grootste pakketdiensten van Nederland zoals PostNL, DHL, DPD en GLS.

Naar Sendcloud

Populaire pakketbezorgers: Nederland

Voor veel online retailers is het een grote uitdaging om operators te vinden die kwaliteitsdiensten leveren tegen acceptabele kosten. Er zijn talloze leveranciers die pakketten kunnen bezorgen, maar in de e-commerce zijn dit de meeste pakketbezorgers die we tegenkomen. Om de grote spelers van de Nederlandse pakketbezorgers op een rijtje te zetten zullen wij ze in dit artikel allemaal even kort beschrijven. De bedrijven die wij gaan beschrijven zijn:

  • PostNL
  • GLS
  • Fedex
  • DHL
  • UPS
  • Dynalogic
  • Red je Pakketje
  • Trunkrs
  • Budbee

PostNL: Marktleider in Nederland

PostNL is het grootste pakketbezorgbedrijf in Nederland. Hoewel het bedrijf bekend staat om de postbezorging, speelt e-commerce een steeds prominentere rol. Om steeds meer pakketten te kunnen verwerken, opent PostNL zeer regelmatig nieuwe sorteer- en distributiecentra. Eerst bezorgde PostNL alleen maar briefpost, maar zijn nu een hele grote speler bij het bezorgen van pakketpost. Een absolute marktleider in Nederland op het gebied van pakketpost.

Een van de nieuwe panden biedt extra faciliteiten voor grote pakketten, aangezien PostNL merkt dat consumenten steeds vaker grotere producten online bestellen. Ook deze Nederlandse vervoerder paste in de trend van same day delivery, leveren met een tijdslot en vele afhaalpunten door heel het land.

logo postnl
Pakketdiensten in Nederland 12

Naam:PostNL
Levertijd:24 uur (Nederland)
Reviewscore:1,3/5 (Trustpilot)

GLS: Grote speler Europeese markt

GLS is in 1999 opgericht en behoorde al snel tot 1 van de grootste pakketdiensten op Europees gebied. Hun hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam in Nederland. Op dit moment is GLS actief in Marlies 40 verschillende landen. GLS is erg gericht op duurzaamheid. Ze hebben in 2020 een nieuw duurzaam depot geopend. GLS levert het pakket meestal binnen 24 uur.

gls logo
Pakketdiensten in Nederland 13

Naam:GLS
Levertijd:24 uur (Nederland)
Reviewscore:4/5 (Trustpilot)

Fedex: In 220 landen actief

Fedex is in 1973 opgericht en een hele grote internationale speler. Niet alleen hebben ze een heel groot wagenpark maar hebben ze ook een boel vliegtuigen die de hele wereld overgaan. Het hoofdkantoor van Fedex zit gevestigd in Hoofddorp, Nederland. Fedex bezorgt in maar liefst 220 landen in de wereld. Fedex wordt weinig gebruikt door Nederlandse webshops omdat ze voornamelijk gericht zijn op internationale zendingen. Ze leveren hun pakketten ook meestal in 48-72 uur wat voor veel Nederlandse webwinkels al te lang is.

fedex logo
Pakketdiensten in Nederland 14

Naam:FedEx
Levertijd:24-72 uur (Nederland)
Reviewscore:3,2/5 (Trustpilot)

DHL: ’s werelds grootste logistiek bedrijf

DHL is niet alleen een van ’s werelds grootste logistieke bedrijven, als pakketbezorger wint deze Duitse vervoerder ook steeds meer marktaandeel in Nederland. Vooral DHL Parcel, dat (internationale) binnenlandse pakketdiensten levert, wordt veel gebruikt door Nederlandse webwinkeliers. Dit komt vooral omdat de diensten die in het verleden verschillende ervaringen bieden, de afgelopen jaren sterk zijn verbeterd.

Net als PostNL heeft DHL meerdere servicepunten waar mensen pakketten kunnen ophalen of retourneren. Daarnaast heeft het bedrijf meerdere terminals in de Benelux Economische Unie en moet het zorgen voor een snellere afhandeling van internationale vracht. Hoewel PostNL gericht is op het Nederlands, besteedt DHL meer aandacht aan de internationale e-commerce markt.

dhl logo
Pakketdiensten in Nederland 15

Naam:DHL
Levertijd:24 uur (Nederland)
Reviewscore:1,2/5 (Trustpilot)

Budbee: 300 bezorgers op de weg dagelijks

Budbee is een bezorgservice uit Zweden en sinds 2019 actief in Nederland. Budbee biedt bezorging op de volgende dag en bezorging op dezelfde dag. Medio 2021 zijn er in Nederland, van maandag tot en met vrijdag, meer dan 300 bezorgers onderweg. Budbee probeert de groenste pakketdienst van Nederland te zijn. Door hun zeer op de klantgerichte service zijn ze hoog aangeprijst bij de consument. Dit is ook terug te zien in de Trutspilot reviews die ze ontvangen.

budbee logo
Pakketdiensten in Nederland 16

Naam:Dudbee
Levertijd:24 uur
Reviewscore:4,6/5 (Trustpilot)

UPS

Een andere belangrijke vervoerder op de Nederlandse pakketmarkt is UPS. Deze Amerikaanse speler staat bekend als de duurdere maar zeer correcte e-commerce pakketbezorgdienst. Het bedrijf beschikt over een eigen wagenpark en heeft ook schepen en vliegtuigen. UPS is een wereldwijd bedrijf dat vooral bekend is nu in Amerika en Canada.

Om zijn marktpositie in Europa te consolideren, nam UPS in 2012 Kiala over, een Belgische partij die bekend is met haar vele afhaalpunten. Deze overname gaf UPS toegang tot duizenden afhaalpunten, die later allemaal werden omgedoopt tot UPS Access Points.

ups logo
Pakketdiensten in Nederland 17

Naam:UPS
Levertijd:24 uur
Reviewscore:1,2/5 (Trustpilot)

Dynalogic: Speciale pakketen

De meeste vervoerders richten zich op het leveren van standaardpakketten, maar Dynalogic richt zich op speciale (indien nodig) persoonlijke logistiek. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een koelkast, een bed dat nog in elkaar moet worden gezet, of een telefoon en abonnement.

Aangezien de service niet alleen voor het bezorgen van pakketten is, wordt Dynalogic vooral gebruikt voor producten die meer aandacht nodig hebben dan gewone vervoerders om te bezorgen. Het bedrijf is van Nederlandse afkomst, maar is nu eigendom van Belgium Post, dat in 2016 100% van de aandelen verwierf. Dit bedrijf zou 10 jaar geleden nog helemaal niet interessant zijn in de markt omdat er nog helemaal geen vraag naar was. Tegenwoordig wordt alles online besteld en is deze pakketdienst zeker geen overbodige luxe meer.

dynalogic logo
Pakketdiensten in Nederland 18

Naam:Dynalogic
Levertijd:24 uur
Reviewscore:4,1/5 (Trustpilot)

Red je pakketje: Vandaag besteld vandaag in huis

Een punt waarmee het zich probeert te onderscheiden van concurrenten die zich steeds meer richten op levering op dezelfde dag, is het hanteren van termijnen van slechts een half uur. Om niet alleen op de binnenlandse markt te kunnen vertrouwen, introduceerde de exploitant een internationaal filiaal Nedwrk. De naam Red je Pakketje blijft als consumentencomponent bestaan.
Last mile dienstverlener Red je Pakketje is volledig gericht op same day delivery. Voormalig concurrent Fadello maakt gebruik van externe koeriers voor pakketbezorging, terwijl Red je Pakketje gebruik maakt van een eigen netwerk van auto’s en chauffeurs.

red je pakketje logo
Pakketdiensten in Nederland 19

 

Naam:Red je Pakketje
Levertijd:12 uur (same day)
Reviewscore:4,1/5 (Trustpilot)

Trunkrs

Trunkrs zijn ook last mile-serviceproviders en bieden bezorgservices op dezelfde dag en de volgende dag. Dit bedrijf is booming, en het begint in 2015. Zo realiseerde het in 2019 een groei van maar liefst 500%. In 2021 gaan ruim 200 bedrijven gebruik maken van bezorgdiensten

Jan Wijn

Jan Wijn, CEO van Trunkrs vindt het vreemd dat je als consument bijna geen inspraak hebt in het bezorgproces. Al is dit erg belangrijk voor de klanttevredenheid. Trunkrs is oorspronkelijk opgericht als een deelconcept (consumenten kunnen pakketten ophalen voor nabijgelegen gemeenschappen en deze ’s nachts afleveren), maar in 2017 bleef het werken met professionele operatornetwerken.

trunkrs
Pakketdiensten in Nederland 20

Naam:Trunkrs
Levertijd:12 uur (same day)
Reviewscore:4,8/5 (Trustpilot)

Veel gestelde vragen pakketdiensten

Wie is de grootste pakketdienst van Nederland?

PostNL is in Nederland de absolute marktleider van briefpost en pakketpost

Wat is de beste pakketdienst in Nederland?

De beste pakketdienst is volgens de Trustpilot reviews Trunkrs. Dit komt omdat dit bedrijf er gericht is op de wens van de consument. Trunkrs wordt beoordeeld met een 4,8/5 op Trustpilot.

Makkelijk je pakketten versturen? Gebruik Sendcloud

Sendcloud is het nummer 1 platform voor e-commerce ondernemers. Makkelijke integraties met Woocommerce, Shopify, Bol.com en nog veel meer. Versturen met alle pakketdiensten op één platform voor een voordelig tarief. Versturen met de grootste pakketdiensten van Nederland zoals PostNL, DHL, DPD en GLS.

Naar Sendcloud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 11 =