PostNL bezorgt een stuk minder paketten

PostNL heeft dit kwartaal een stuk minder pakketten bezorgd bij consumenten. PostNL heeft dit kwartaal 87 miljoen pakketten bezorgd. Dit klinkt veel, maar dit waren er vorig jaar maar liefst 108 miljoen. 

PostNL verklaart zelf dat dit komt door de oorlog in Oekraïne. Een oorlog zorgt voor onzekerheid in een economie. Als de markt onzeker is wordt er ook minder besteld. Als er minder besteld word, word er dus ook minder bezorgd bij de consument. 

Ook speelt inflatie een rol bij deze afname van het aantal bezorgde pakketten. Door de inflatie is geld minder waard geworden. Veel mensen verdienen nog hetzelfde waardoor ze dus minder te besteden hebben. Hierdoor zullen minder mensen een impuls aankoop doen. 

Niet alleen waren de pakketbezorgingen minder, maar ook de winst van het bedrijf was minder. PostNL gaf aan dat dit kwam doordat de kosten hoger waren dan verwacht. Dit is dan ook weer te koppelen aan de oorlog in Oekraïne. Door deze oorlog zijn de gasprijzen gestegen waardoor het bezorgen duurder word.

Gerelateerde artikelen

drogisterij.net failet verklaard

Drogisterij.net is failet

Drogisterij.net is failet verklaard. Drogisterij was een grote drogisterij webshop waar je van alles kon halen wat ook bij een drogisterij verkrijgbaar was. De webwinkel

Lees verder »

Vandaag besteld morgen in huis categoriën