Waarom is schaalbaarheid in logistiek vastgoed zo belangrijk?

Waarom is schaalbaarheid in logistiek vastgoed zo belangrijk?

Binnen de logistieke vastgoed zijn er heel veel dingen om rekening mee te houden, zo ook de schaalbaarheid. Kleine dingen kunnen er voor zorgen dat jouw bedrijf wel of niet succesvol is, waarbij de schaalbaarheid een belangrijk onderdeel is. Je vraagt je dan misschien af, waarom is deze schaalbaarheid binnen de logistieke vastgoed zo belangrijk? Hieronder zullen we je over een paar onderwerpen vertellen die daar dieper op in zullen gaan.

De opslagcapaciteit

Laten we het als eerste gaan hebben over de opslagcapaciteit. Het is binnen de logistieke vastgoed heel erg belangrijk dat je als je bedrijf kan schalen wanneer dat nodig is, dus ook in opslag. Als er ineens veel meer vraag komt voor bepaalde producten, dan moet je wel genoeg opslag hebben om alles te kunnen opslaan. Denk hierbij ook aan de seizoensgebonden producten, als jij als bedrijf vooral veel producten verkoopt tijdens de feestdagen, maar door de rest van het jaar minder, dan is het belangrijk dat je tijdens die piekmomenten wel genoeg opslag hebt om alles te kunnen versturen naar de klanten.

Efficiënt indelen van de ruimte

Een belangrijk aspect bij logistiek vastgoed is het zo efficiënt mogelijk indelen van de ruimte als dat dit kan. Maar je kan op een gegeven moment niet meer efficiënt indelen als er niet meer genoeg ruimte is, daarom is hierbij de schaalbaarheid ook heel belangrijk.

Kosten besparen op de lange termijn

Als je een logistiek stuk vastgoed hebt waarbij je eenvoudig kan schalen, dan zal dit op lange termijn ook kosten gaan besparen. Als je ineens een stuk populairder wordt, en je moet op zoek gaan naar een nieuw stuk vastgoed om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, dan is er een kans dat dit niet gelijk beschikbaar is. Hierdoor moet je lang wachten en is de kans groot dat je veel dingen misloopt omdat je niet genoeg ruimte hebt en niet kan schalen.

Betere klantenservice

Als laatste kan het ook nog eens helpen met een betere klantenservice, want stel jouw bedrijf groeit ineens erg veel, dan wil je natuurlijk al die nieuwe klanten nog steeds tevreden laten zijn door iedereen te kunnen laten bestellen. Dit kan niet wanneer er niet genoeg ruimte en dus ook niet genoeg producten zijn om aan al die mensen hun bestellingen te voldoen. Schaalbaarheid zorgt er dus voor dat je iedereen tevreden kan houden.